Despre

Site-ul libertatereligioasa.ro este administrat de Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) și are ca scop promovarea în rândul tinerilor, în special, a respectării libertății religioase și de conștiință, precum și combaterea discriminării pe criterii religioase, fiind realizat în parteneriat cu Liga Studenților (LS IAȘI) în cadrul proiectului Tineri în dialog, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin intermediul programului de fonduri nerambursabile pentru tineret (2020).


Scopul SSTI
 este reprezentarea drepturilor și intereselor legitime ale studenților Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, apărarea libertății de conștiință și de expresie a studenților și tinerilor, apărarea libertății religioase, precum și contribuirea la edificarea duhovnicească, morală, profesională, socială și culturală a studenților teologi și a tinerilor, în conformitate cu învățătura Bisericii Ortodoxe și cu valorile Neamului Românesc, în duhul părintelui Dumitru Stăniloae.

SSTI este înființată prin încheierea nr. 516/PJ/28.11.2019 a Judecătoriei Iași, fiind înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub nr. 121/A/10.12.2019, CIF 42210881.

SSTI se constituie drept continuatoarea istorică a Societății Studenților în Teologie „Petru Movilă”, înființată în 1926, odată cu Facultatea de Teologie de la Chișinău, care a fost mutată ulterior la Iași, fiind parte a Universității din Iași.

Patronul SSTI este părintele profesor Dumitru Stăniloae (1903 -1993). Organizația îi are ca apărători pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, al căror hram îl poartă Capela Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.