Ce este FoRB România?

Ce este FoRB România?

FoRB România (Freedom of Religion and Belief – n.n.) este o organizaţie non-guvernamentală care își propune să promoveze libertatea de religie și credință contribuind astfel la efortul de democratizare a României.

Libertatea religioasă este dreptul oricărei persoane de a avea sau de a adopta o credință religioasă, de a și-o manifesta în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin practicile şi ritualurile specifice cultului, inclusiv prin educaţie religioasă, precum şi libertatea de a-şi păstra sau schimba credinţa religioasă.

„FoRB România își propune să aducă la un loc expertiză din partea cercetătorilor, oamenilor politici, reprezentanților organizațiilor religioase și să desfășoare propiecte concrete pentru promovarea libertății religioase. Încercăm împreună să consolidăm o rețea de experți pe domeniul libertății religioase, să reflectăm constructiv asupra vieții religioase din țara noastră și, mai ales, să propunem autorităților un set de politici publice care să consolideze libertatea religioasă.

În calitatea de membru al panelului de experți pe libertate religioasă al OSCE, având o experiență academică substanțială în acest domeniu și activând timp de aproape 7 ani în cadrul Guvernului României în calitate de expert pe libertate religioasă, comunicare și relații internaționale, sunt sigur că pot pune în slujba multor persoane atât expertiza, cât și disponibilitatea mea.”

Cătălin Raiu
Președinte FoRB România

 

sursa: forbromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *