VIDEO: Dezbaterea „Este libertatea religioasă un capriciu al creștinilor?”

VIDEO: Dezbaterea „Este libertatea religioasă un capriciu al creștinilor?”
Societatea Studenților Teologi din Iași (SSTI) a organizat o dezbatere publică cu tema ,,Este libertatea religioasă un capriciu al creștinilor?,” la care au participat pr. Radu Preda și prof. Cătălin Raiu, în data de joi, 10 decembrie 2020, începând cu ora 18.00, fiind transmisă live pe pagina Doxologia.

Libertatea religioasă a devenit o temă actuală în această perioadă în contextul în care în anumite medii sociale expresivitatea religioasă este etichetată ori condamnată. Manifestarea unor acte religioase ține de spațiul intim, dar nu exclude asumarea valorilor și simbolurilor religioase în spațiul public.

În contextul în care tinerii sunt îndemnați spre integritate constatăm că o mare parte dintre aceștia se întreabă în ce mod își pot afirma apartenența religioasă într-un mod onest și demn dar și echilibrat, astfel încât convingerile lor religioase să nu se interpună între ei și grupurile sociale din care fac parte.
De aceea, ne-am propus să venim în sprijinul acestora oferind o parte din răspunsurile pe care le caută în cadrul proiectului Tineri în dialog, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin intermediul programului de fonduri nerambursabile pentru tineret (2020), dezbaterea de față fiind parte integrantă a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *